Van der Kloet
De Echte Bakker

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Al sinds 1919 passie voor Brood & Banket!

De geschiedenis van bakkerij Van der Kloet gaat terug naar 1919. In het pand aan de Eise Eisingastraat 1 te Franeker was toen al een bakkerij gevestigd die later door opa Johannes van der Veen werd overgenomen. Vader Dick van der Veen - de naamgever aan het bedrijf - is na de overname verdergegaan als banketbakker. In 1994 heeft familie Van der Veen Bakkerij Van der Kloet overgenomen en gaat de bakkerij verder onder de naam Van der Kloet nog steeds gevestigd in Franeker.

Nadien volgden de ontwikkelingen in het bedrijf elkaar snel op. Door overnames groeide het bedrijf in korte tijd uit z'n bakkersjasje. In 2004 werd een nieuwe, moderne en centrale bakkerij gebouwd aan de Edisonstraat in Franeker. Van daaruit worden de zes eigen winkels in Franeker, St.Annaparochie, Leeuwarden (twee), Dronrijp en Ferwert van brood en banket voorzien. Naast de eigen winkels worden er supermarkten op Vlieland, Terschelling, Ameland, maar ook op de vaste wal en horecabedrijven en zorginstellingen uit de regio bevoorraad.

Iedere ochtend liggen er weer verse kwaliteitsproducten in de winkels die met passie zijn klaargemaakt. Heel Franeker en wijde omgeving smult van de overheerlijke, dagverse producten gemaakt door de bakkers van Van der Kloet!

'Met oog voor Friese tradities!'

Historie Bakkerij Van der Kloet Franeker
Zij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Zij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die onze bakkers in hun bakkerij maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen ze het logo niet meer dragen.

Zij hebben oog voor u!

Zij hebben oog voor u!

In de winkel(s) letten onze bakkers op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Zij worden elke dag nog beter!

Zij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt een Echte Bakker. Samen met collega’s blijven ze in gesprek over het vak en leren ze van elkaar. Zo kunnen ze zich blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.